23.7.11

Τσεπέλοβο - Μέγα Λάκκος - Καπέσοβο, Όρος Τύμφη. - Tsepeleovo - Mega Lakos - Kapesovo, Mnt. Timfi, Epirus, Greece

Το Γενάρη για μερικές μέρες βρεθήκαμε, παρέα φίλων, στα Ζαγόρια. Επί τη ευκαιρία και έπειτα από πρόταση του Θωμά Δίτσα που έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Τύμφη περπατήσαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή.

Ξεκινήσαμε το περπάτημα στο τέλος χωματόδρομου που ξεκινάει λίγο μετά την έξοδο από τον οικισμό Τσεπέλοβο και ανηφορίζει ως τα 1200 μ περίπου. Έπειτα κινηθήκαμε με κατεύθυνση νότιο δυτική και ανηφορίσαμε μέχρι περίπου τα 1800 μέτρα όπου προσεγγίσαμε το Μέγα Λάκκο.
Συνεχίσαμε περπατώντας τη δυτική πλευρά της εντυπωσιακής χαράδρας ως τη θέση Μπελόι με τη μαγευτική θέα στο φαράγγι του Βίκου. Έπειτα κατηφορίσαμε προς τον οικισμό Βραδέτο και από εκεί μέσω της "σκάλας" καταλήξαμε στο Καπέσοβο.

Η διαδρομή είναι σχετικά βατή καθώς δεν έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές και είναι ιδανική για να αποκτήσει ο νέος επισκέπτης μία πολύ καλή εικόνα της Τύμφης, ενός πραγματικά εντυπωσιακού βουνού.Ο Μέγα Λάκκος, όπως τον είδαμε από νοτιοδυτικά.
Η διαδρομή ξεκινάει με ένα πολύ καλά διατηρημένο μονοπάτι.Κατηφορίζοντας για "Λούτσα Τζάνοβα""Λούτσα Τζάνοβα"..Ο Μέγα Λάκκος μοιάζει να χωρίζει τη τύμφη σε δύο όγκους . Στον ανατολικό δεσπόζει η Γκαμήλα (2497 μ.) και στον δυτικό η Αστράκα (2436 μ.).


Η διαδρομή στη δυτική πλευρά του Μέγα λάκκου.


Κατηφορίζοντας για τη θέση Μπελόι.."Τα δύο πρόσωπα" ..


Το φαράγγι του Βίκου από τη θέση Μπελόι.


Η διαδρομή ως και το Καπέσοβο διήρκεσε περίπου 8 ώρες. Αν κάποιος τελειώσει τη διαδρομή στο Βραδέτο αφήνοντας τη "σκάλα" για Καπέσοβο θα χρειάστει 6,5- 7 ώρες.Γενική άποψη της περιοχής:

Δεν υπάρχουν σχόλια: